Logo

Ved niveaumåling med guidede mikrobølger, ledes mikrobølgeimpulser ned langs et kabel eller en stav og reflekteres tilbage, når de rammer medieoverfladen. En guided radar, som vegaflex, bruges typisk til måling af niveau i væsker, i faststof såsom sten og kul eller til detektere faseadskillelse i væske (interface måling).

Læs mere om Guidede mikrobølger
4RESULTATERNULSTIL
Insatech VEGAFX 81 1
Niveaumåling væske

VEGAFLEX 81

Radar med guidede mikrobølger til niveau- og interface måling i væsker med lav DK værdi. Er særdeles velegnet til niveaumålinger i bypass eller stand rør og udfordrende indsatsbetingelser

Insatech VEGAFX 82 1
Niveaumåling faststof

VEGAFLEX 82

Radar med guidede mikrobølger for niveau måling i både lette og tungere tørstoffer med lav DK værdi. Er særdeles velegnet til niveau målinger i f. eks. cement eller plast granulat siloer.

Insatech VEGAFX 83 Hygiejne
Niveaumåling væske

VEGAFLEX 83

Radar med guidede mikrobølger for niveau- og interface måling i væsker med lav DK værdi. Er særdeles velegnet til niveaumålinger i bypass eller stand rør og i hygiejniske væske applikationer

Insatech VEGAFX 86 1
Niveaumåling væske og faststof

VEGAFLEX 86

Radar med guidede mikrobølger for niveau- og interface måling i væsker med lav DK værdi. Er særdeles velegnet til niveaumåling af væsker i bypass eller stand rør, og niveaumåling af lette tørstoffer i siloer

No results found

Måleprincippet

Teknologien bag guidede mikrobølger er meget ens med traditionelle radar niveaumålinger når man kigger setup og funktion. En mikrobølge impuls sendes imod en medieoverflade og reflekteres tilbage. Med guidede mikrobølger er der den store forskel, at mikrobølgeimpulsen fokuseres ned mod mediet langs en stav eller en stålwire. En mikrocomputer bruger tiden fra udsendelse af impuls til modtagelse af ekko til at beregne afstanden, som kan omregnes til niveauet.

Insatech Guidede Mikrobolger Liquids 1 (1)
Insatech Tank FX86 SWING66 1

Både niveau og interfacemåling

Derfor er guidede mikrobølger særligt anvendelig til måling af skillefladen (interface) mellem to forskellige væsker.

Typisk anvendelse:

Til måling af olie og vand eller gas og vand som har forskellig vægtfylde og dermed en skilleflade. Når måleprincippet bruges til måling af interface, er det afgørende at det øverste medie ikke er ledende, så det første ekko der registreres, ikke er lige så kraftigt som det fra den nederste medie, da elektronikken ellers ikke kan kende forskel.

Fordelen ved guidede mikrobølger

  • Målingen er uafhængig af vægtfylden – præcis måling selv under meget vanskelige forhold
  • Særligt velegnet til applikationer med skumdannelse – den fokuserede mikrobølgeimpuls giver præcise målinger selv igennem skummet.
  • Ideel til anvendelse til niveaumålinger i stand-rør
Tilbage til produktoversigten
Tilbage til toppen

Search