Produkter » Høj ledningsevne- princip

Medium_industri-007

Induktiv ledningsevne måling benyttes i industrier hvor det ikke er ønskeligt eller muligt at elektroderne er i direkte berøring med mediet.

Elektroderne er indkapslet i procesvenligt materiale som PTFE eller lignende og bygger på princippet om induktionsstrøm.

Fordelene er helt klare. Ingen polarisering og ingen elektrodekontakt med mediet.

Den induktive sensor består af to spoler, en primær spole og en pick-up spole eller detektor spole.
Den primære spole påsættes en spænding hvilket inducerer et magnetfelt gennem spolen, i henhold til det elektromagnetiske princip.
Passagen af væske gennem sensoren inducerer en strøm proportional med spændingen induceret af magnetfeltet. Væsken virker i princippet som en enkeltvindings sekundær spole.

Det omvendte princip er gældende i detektor spolen. Væsken generer et magnetfelt i detektor spolen der er afhængig af det inducerede magnetfelt, cellens geometri og væskens ledningsevne.

Det inducerede magnetfelt er kendt ligesom cellens geometri er konstant, hvilket betyder at eneste variabel er væskens ledningsevne.

Installationen af denne type sensor er af største betydning for et brugbart resultat.
I sagens natur vil det influere på nøjagtigheden hvis det generede magnetfelt forstyrres af andet end væskens ledningsevne.
Hvis elektroden eksempelvis placeres i umiddelbar nærhed af en tankvæg af metal vil magnetfeltet forstyrres af jernionerne i tankvæggen, med forkert resultat til følge.
Væskens ledningsevne har også indflydelse på nøjagtigheden af resultatet. Da det er ioner der bærer strømmen, vil højere ledningsevne inducere mere strøm og mindre ledningsevne vil inducere et svagere signal i pick-up spolen. Derfor anbefales induktive ledningsevne sensorer kun til væsker med høj ledningsevne.Kontakt mig

Udfyld nedenstående felter, klik send, og vi vil kontakte dig snarest muligt.