Nyheder/”Tag varmen” af din pasteurisering og reducer dine omkostninger - 21/06/17

”Tag varmen” af din pasteurisering og reducer dine omkostninger

Atlantiums hydro-optiske system erstatter pasteurisering af vand til processer i fødevare- og pharma-produktion. Systemet giver vand- og energibesparelser, reducerer nedetid, strømliner din operation, øger effektiviteten og sikrer den pålidelige procesbehandling du behøver for at vedligeholde og beskytte dit brand. 

Atlantiums løsning er valideret til højeste lovgivningsmæssige standart, inkl. FDA og PMO 2009, til vanddesinfektion og udskiftning af pasteurisering.  

Udskift pasteurisering og varmebehandling af vand
UV-løsningen møder PMO 2009 kriterierne for pasteuriseret-lignende vand, som autoriserer at UV-behandling kan erstatte traditionel pasteurisering, hvis UV-processen følger de opsatte kriterier.

Atlantiums system har fået verificeret disse kriterier via 3. parts validering. Det betyder at du får pasteuriseret-lignende vand efter behov, og samtidig erstatter du den omkostningstunge og energiintensive pasteuriseringsproces. Hvis du på nuværende tidspunkt pasteuriserer dit vand i partier, kan du typisk ”spare” en tank ved at skifte til denne metode.

Procesvands desinfektion og eliminering af klor
UV-systemet gør høj inaktivering af mikrober mulig uden brug af kemikalier. Dette aspekt er særlig gangbart i processer hvor rengørings- og CIP applikationer spiller en særlig rolle, samtidig med at man får has på klorresistente mikrober.
Systemet fungerer lige effektivt, hvad enten der benyttes varmt eller koldt vand i processen. Vandets pH-værdi spiller heller igen rolle for metodens effektivitet, og systemet kan installeres, hvor som helst på produktionslinjen.

Dermed er dette dit kemifrie alternativ til klorbehandling af vand, samt en let måde at inaktiverer klorinresistente mikroorganismer, uden at skabe kræftfremkaldende eller andre desinfektions biprodukter. Systemet inaktiverer desuden vira og varmeresistente sporer.
Afhængigt af produktet vil man i nogle tilfælde opleve en mærkbar positiv effekt på produktets kvalitet, når f.eks. klorinen der benyttes ved hytteostfremstilling substitueres med en kemifri metode, slipper man af med bismagen, lugt og rørkorrosion.

Minimer risiko for biologisk forurening og nedbrud
Kulstof er et ynglested for bakterier som er tilbøjelige til at medføre biologisk forurening. Uden vedligehold kan steder i produktionslinjen, hvor de udvikles, derfor blive roden til omkostningsrige nedbrud. Hvis en Atlantium enhed installeres lige efter kulstoffiltret, beskytter enheden mod nedbrud og reducerer muligheden for bioforurening længere nede af linjen. Dermed vil der være mindre behov for frekvent og aggressiv rengøring.    

Et brugervenligt design gør Atlantiums system let at anvende

Fuldautomatiseret kontrol af UV-dosis
Ved kontinerlig monitorering af vandets flow i realtid, samt vandets UVT (UV-transmitterevne) og UV-lampens intensitet, sikrer man at vandet får den rette dosis UV-lys, der sikrer mikrobiel inaktivering på det givne tidspunkt. Disse tre faktorer er alle med til at bestemme den faktiske minimumsdosis (RED) af UV-lys, som der er behov for, for at enheden leverer mikrobiel neutralisering. Det betyder også at mængden og intensiteten af UV-lyset svinger, afhængigt af hvad, der er behov for i det givne vand.

Rapporter fås ved tryk på en knap
Et datalogningssystem gør at alle nøgledata: bl.a. leveret dosis, energiforbrug, UVT og flow er sporbare over tid og logges, så de kan printes ud som rapporter og data kan stilles som bevis på overholdelse af lovkrav. Data kan med fordel indgå i procesanalyser.

Minimum nedetid
Atlantium systemet placeres in-line med UV-lamperne sikkert positioneret udenfor vandbehandlingskammeret for at man hurtig og sikker kan udskifte UV-pæren. Det tager kun fire minutter.

Let integrerbar med fabrikskontrolsystemet
Det hydro-optiske  system integreres let med det eksisterende fabrikskontrolsystem. UV-løsningen kommer med mange forskellige optioner, f. eks. ekstern on/off så enheden kan synkroniseres med de eksisterende processer samt fjernmonitorering med realtidsadgang for op til ni Atlantium systemer på en enkelt brugerflade. Systemet kan desuden integreres på PC- eller kundenetværk.

En typisk installation på et anlæg, hvor pasteuriseringsprocessen foregår med UV i stedet for varmebehandling ser således ud (se billedet her under). 

Klik på billedet for at se det i fuld størrelse. 

Gennemgang af UV-løsningen og dens facetter

Få her et overblik over de forskellige dele af UV-systemet – og hvad hver del bidrager med.  


Klik på billedet for at se det i fuld størrelse. 

1) Højintensitets UV-lampen med mellem tryk har mere UV-energi. Systemet udsender nok UV-lys til at inaktivere selv organismer med høj resistens, samt at deaktivere deres reparationsmekanisme.

2) Automatisk justering via kontrolsoftware, som sikrer at UV-lyset opretholder en passende energi.
a) En integreret sensor overvåger kontinuerligt UV-lampens intensitet.

b) UVT sensoren overvåger vandkvaliteten kontinuerligt.

3) Kvartsdesinfektionskamret er omgivet af en luftsluse, der fanger det bakteriedræbende UV-lys og reflekterer det tilbage i vandet for dermed at forlænge lysets bane. Det betyder at det samme lys får flere inaktiveringsmuligheder pr. UV-foton, og det er med til at give en ensartet dosis UV-lys. Desuden sikrer det at partikler som ønskes deaktivere angribes fra alle sider.

4) Et tykt kvartsrør adskiller UV-lampen fra vandkamret for at gøre udskiftning af UV-pæren hurtig og let. Dermed undgås risikoen for at glasset går i stykker.

5) Det rustfrit stålkabinet er produceret så det møder industrielle standarter.

Atlantium benytter fiberoptiske og hydrauliske principper i deres UV-systemdesign, for at på den vis ændre på det UV-lyset der leveres. Dette er nøglen til at kunne garantere en ensartet distribution og derved komplet mikrobiel inaktivering.

Atlantiums prisvindende løsning er fuldautomatisk og er konstrueret til at være energieffektiv. Realtids monitorering og kontrol af alle parametre garanterer vandkvaliteten kontinuerligt og vises i automatiserede data logs og rapporter. 

1.