Certificering i Functional Safety for Engineers SIL - TÜV - nu også som online forløb

Certificering i Functional Safety for Engineers SIL - TÜV - nu også som online forløb

I samarbejde med TÜV og Yokogawa giver Insatech dig muligheden for at tage et uddannelsesforløb, der efter bestået eksamen gør dig til : Tüv Certified Funtional Safety Engineer Safety Instrumented Systems IEC 61508/IEC 61511

 

Certificering i Functional Safety for Engineers SIL - TÜV - nu også som online forløbSIL – TÜV Certified Functional Safety Engineer

Formålet med uddannelsen er at give ingeniører og teknikere, den elementære og nødvendige viden om Functional Safety, baseret på de internationale standarder IEC 61508 og IEC 61511. Dette er nu en international anerkendt standard. I USA kaldes standarden ISA84, men den har samme indhold som IEC61511.

Hvad er Functional Safety?

Functional Safety er en systematisk måde at betragte sikkerhedsniveauet i sit procesanlæg, set ud fra styringen af processen, identificering af risici for mennesker, materiel og miljø, samt beregne og anskueliggøre hvilke tiltag man kan udføre for at imødegå denne risiko.

Guidelines til god designpraksis

Standarderne IEC 61508 og IEC 61511 giver både producenter af udstyr til sikkerhed og ejere af procesanlæg en guideline til god ingeniør designpraksis, når man arbejder med procesanlæg. Standarderne beskriver, hvorledes du skal/kan vurdere et procesloop, og beregne om denne overholder de sikkerhedsnormer, der er opstillet for et givet anlæg eller enkelt loop.

Efter Eksamen

Efter en bestået eksamen vil du få et uddannelsesbevis udstedt af TÜV Reinland, og du må på dit visitkort bruge titlen TÜV Certified FS Engineer.

Målgruppe

Uddannelsen kan være relevant for dig, hvis du fx er ingeniør eller tekniker, der er involveret i design, bygning, drift og/eller vedligehold af procesanlæg. Der er dog nogle krav, du skal opfylde for at kunne tage uddannelsen.

Du skal have:

  • Minimum 3 års praktisk erfaring med Functional Safety  
  • Minimum en bachelor grad eller en tilsvarende grad af ingeniøransvar i din virksomhed (Bekræftes af arbejdsgiver)  
  • Udfyldt et spørgeskema, der skal godkendes af TÜV, inden deltagelse kan bekræftes. (Spørgeskemaet fremsendes ved tilmelding).   

Om online kurset

Jesper Pedersen fra Rambøll blev certificeret Functional Safety Engineer på onlineuddannelsen i januar 2021. Om uddannelsen fortæller han: 

"Onlinekurset fungerede virkelig godt. Det havde en behagelig, uformel atmosfære og Ton er en meget vidende underviser. Det har været et rigtig godt kursus, der har givet mig kvalifikationer, som jeg kan bruge i fremtidige projekter".

Det praktiske

Du logger på kurset hos vores leverandør Yokogawa i Holland sammen med et hold med blandede nationaliteter. Al kommunikation foregår på engelsk. 

Kurset løber over 4 dage, hvor tre af dagene er undervisning, og den sidste dag er en 4 timers skriftlig eksamination. Prisen er inklusiv kursusmateriale, eksamination og certifikat. Kursusmaterialet bliver sendt til dig.

Deltagere skal installere "droidcam" eller en tilsvarende app på sin Smartphone for at bruge telefonen som webcam i undervisningen. Dette gøres for at underviser kan se med/guide/vejlede ved skriftlige opgaver og observere deltageren under den online eksamen. Du skal påregne tid om aftenen til at forberede dig til næste dags undervisning.

Fysisk kursus når det bliver muligt

Kurset løber over 4 dage, hvor tre af dagene er undervisning, og den sidste dag er en 4 timers skriftlig eksamination. Prisen er inklusiv frokost, kursusmateriale, eksamination og certifikat. Underviser anbefaler, at deltagerne indlogeres på hotel i de dage træningen står på da der vil være hjemmearbejde fra dag til dag samt eksamensforberedelse. Vi hjælper gerne med bestilling af hotel i nærheden.

Dato:        4.-7. maj 2021
Sted: Online
Pris:         16.000,- kr. ekskl. moms pr. person for online deltagelse
(Prisen faktureres ved bekræftet tilmelding)
Sprog:      Undervisningen foregår på engelsk.


Tilmelding


Du kan få mere information om kurset og tilmelde dig ved at skrive eller ringe til:

Annette Henriksen
ahe@insatech.com
2761 4528


 

 

Downloads