Produkter » Stand-alone dataopsamling

Medium_634002_0

Papirløs skriver

Stand-alone dataopsamling i fermentorer efter CFR 21, Part 11 regulativet

I fermentorer er iltindhold og pH værdi meget vigtige kvalitets- og styringsparametre til sikring af om slutproduktet bliver som forventet.

Styring og regulering af processen med traditionelle PLC løsninger er normalt ikke noget problem, men når det kommer til dataopsamling og kvalitetsstyring stilles der i de Pharmacetiske miljøer ofte store krav til metoden hvormed dette udføres. Opfyldelse af kravene i CFR 21, Part 11 kan være ganske vanskelige at opfylde, og validering af et sådant system koster ofte mere end systemet selv.

Yokogawa har udviklet en papirløs skriver, som opfylder alle kravene til Part 11, både hvad angår sikkerheden omkring dataopsamling samt kravene til elektronisk signatur. Skriveren, DX100P og DX200P har været på markedet i nogle år, og har bevist sin berettigelse i forbindelse med mindre dataopsamlingsopgaver. Som  stand-alone dataopsamling er denne enhed ideel hvis man vil undgå alle problemerne med protokolarbejdet i forbindelse med dette.

Stand-alone dataopsamling i fermentorer efter CFR 21

Skriveren kan leveres i flere forskellige konfigurationer med forskel i antal kanaler og skærmstørrelse som det primære, men også mulighed for Modbus via serielt interface. 

Dataopsamling i fermentorer

Opsamling af data fra iltmåling

Netop denne sidste option giver, i forbindelse med en ny type iltelektrode fra Hamilton, nye muligheder. Visiferm DO med RS-485 Modbus RTU kommunikation.

Hamilton’s optiske iltsensorer Visiferm DO hvis måling er baseret på måling af fluorescens, kan udover de traditionelle nanoampere og 4..20mA udgangssignal leveres med RS-485 Modbus kommunikation.

Sensoren er opbygget af optik og en sensorkappe, hvor der er et fluorescerende lag, hvis fluorescens er afhængig af iltindholdet, når det belyses med blåt lys. Den kan måle opløst ilt i væske eller ilt i gas med målinger helt nede fra 8 ppb (parts per billion) til 300 % mætning.

Denne elektrode er specielt velegnet til den pharmaceutiske - og fødevareindustrien, da den tåler CIP, dampsterilisering og tørsterilisering.

Med modbus kan op til 32 stk. Visiferm DO køres sammen på et system, og i forbindelse med Yokogawas DX-P skriver kan ikke alene iltindholdet og temperatur indlæses, men også kalibreringsstatus.

Modbus interfacet på Visiferm DO giver desuden adgang til langt flere parametre end dem, som er hensigtsmæssige at opsamle på skriveren.


Optik har erstattet anode, katode og syre.

Tabellen viser nogle af de registre, der gives adgang til via RS485 interfacet:

Til kalibrering og ændring af parametre benyttes programmet Visical fra Hamilton,men det er også muligt at benytte et almindeligt operatør-interface med modbus kommunikation.

Downloads