Produkter » XT4 måling af højledningsevne

Medium_xt4isc40g_-_forside_banner_dk
Spar tid og penge med specialdesignede løsninger til måling af høj ledningsevne med hurtig og stabil temperaturmåling 

Produktionskravene i Pharmabranchen er underlagt ekstremt høje kontrolkrav. Her er måling af ledningsevne et vigtigt parameter for produktions- og proceskontrol. Da måling af ledningsevne går hånd i hånd med temperaturmåling, er en stabil og hurtig temperaturmåling et vigtigt element i processen.
 
Temperaturmåling i en induktiv ledningsevne sensor i produktionsøjemed er stabil, når proces temperatuen er stabil, da temperaturføleren er indbygget i PEEK materiale. Men hvis der er større temperaturudsving i processen på kort tid, fx under SIP/CIP kan der gå nogen tid før føleren måler den rette temperatur, da temperaturen først skal ”arbejde” sig igennem PEEK materialet. Denne forsinkelse betyder at ledningsevnen kan have ændret sig væsentligt, før differencen detekteres via temperaturen, hvilket kan have konsekvenser i en produktion med høje krav til målenøjagtighed.

Et andet og mærkbart problem er når temperaturen skal kalibreres i et helt område f.eks. fra 0-100 grader, her bliver standard løsningen mere tidskrævende. Vi ved, af erfaring fra vores kalibreringsteknikere, at denne procedure kan være en langsomlig proces, da man er nødt til at hæve temperaturen på mediet gradvist, og vente på at den stabiliseres så den nye temperatur kan verificeres osv.  

Pålidelig induktiv måling, med EHEDG certifikat ved clamp tilslutning

For at optimerer på ovennævnte problemstillinger, tilbyder Insatech en smart løsning med ekstern temperaturføler. Ved brug af en induktiv ledningsevne elektrode med ekstern temperatur element placeret i en følerlomme i clampen, måles temperaturskiftet øjeblikkeligt og giver dermed en optimal temperaturkompensering i processen. I kalibrerings øjemed er arbejdsgangen også optimeret væsentligt, da man sparer tid, og dermed penge, da man minimerer uhensigtsmæssig spildtid. En yderligere fordel er, hvis man anvender sin ledningsevne elektrode, til en beregning af koncentrationen af, fx  NaOH, (Natriumhydroxid)  vil man også her kunne opnå langt bedre styring af sin dosering, og herved sikre at kvaliteten af ens rengøringsprocedure er optimal. Vores løsning er EHEDG certificerede (European Hygienic Engineering&design Group), så den netop er anvendelig i applikationer hvor der er krav til anvendelse af Hygiejnisk godkendt udstyr.

Induktiv ledningsevne måling, til små rør 

I Pharma produktion ser vi ofte små rørledninger, men da ledningsevnen stadig skal måles for at føre kontrol, b.la. under CIP processer, skaber dette et problem pga. af pladsmangel til den induktive sensor, som normalt kræver et rør med plads til en sensor med diameter Ø50 for installation.  Derfor har Insatech designet en flowfitting  der sikrer at din induktive sensor kan placeres selv i rør med lille diameter. 

Vil du gerne have mere information?
Klik på ”kontakt mig” og udfyld arket, så sørger vi for at du bliver kontaktet hurtigst muligt af en medarbejder.

Klik og gå til kontaktformular.

Kontakt mig

Udfyld nedenstående felter, klik send, og vi vil kontakte dig snarest muligt.