Logo

På Danfoss’ renseanlæg i Nordborg har de udledningstilladelse til havet, og i den forbindelse skal de sikre, at spildevandet behandles korrekt før det udledes. Derfor tilføres spildevandet syre, base og polymer og i styringen af denne proces er pH-måling en afgørende faktor.

Korrekt behandling af spildevand før udledning 

Danfoss A/S er en international koncern, der er specialiseret i udvikling, produktion og salg af teknologiske løsninger primært inden for energieffektivitet, klimakontrol og automatisering. I Danfoss’ produktion anvendes vaskevand, til blandt andet rengøring, som skal bortskaffes efter endt brug. Da vaskevandet kan indeholde kemikalier, partikler og andre stoffer, skal det renses på Danfoss’ eget renseanlæg før det udledes.

Udledning i overensstemmelse med miljøkrav

Fra kommunen har Danfoss en udledningstilladelse, som betyder, at de må udlede fabrikkens vaske-/spildevand til havet. For at sikre korrekt håndtering, i overensstemmelse med kvalitets- og miljøkrav, tilføres spildevandet syre, base og polymer før udledning – og til styring af denne proces er pH-måling afgørende.

Det er derfor yderst vigtigt, at anlæggets Operation Technician, Finn Teute, har tillid til anlæggets pH-målinger og kan anvende målingerne som dokumentation over for myndighederne. Derfor søgte Finn og hans team på ni personer, som har ansvaret for spildevand, ventilation, varme, kølevand og bygninger, rådgivning om pålidelig pH-måling, der samtidig kunne måle online på anlægget. Ud fra vores rådgivning og anbefalinger om installation af Thermo Fisher Scientifics Aquapro pH-transmitter, med tilhørende sensorer, faldt Danfoss’ valg på Insatech som partner.

Anlægget består af to parallelle linjer, hvor der på hver linje måles pH to steder. Derfor er der på hver linje monteret en Aquapro Multi input-transmitter fra Thermo Fisher Scientific og to pH-sensorer (Orion pHR Process Ross Electrode). Derudover måler Danfoss pH ved udløb på anlægget, hvor samme transmitter type og pH-føler anvendes. 

Om vores samarbejde udtaler Finn Teute, Operation Technician hos Forsyning Danfoss Nordborg:

Jeg er meget tilfreds med den rådgivning jeg får, og de pH-løsninger som jeg køber hos Insatech. Installation og indkøring af udstyret er nemt og jeg stoler på de målte værdier.

Lang levetid

For at sikre lang en levetid på pH-elektroderne, rengøres og kalibreres de én gang om ugen, som en fast del af afdelingens kalibreringsprocedure. Erfaringen har dog vist, at dette langt fra er nødvendigt, men proceduren fortsættes for at sikre, at anlægget kører som det skal og levetiden forlænges.

Vi takker Danfoss, Finn og hans team for et godt samarbejde – og vi er stolte af at kunne bidrage til, at Danfoss udleder rent spildevand!

IMG 1395 169
IMG 1389
IMG 1395 169
IMG 1396 169
IMG 1391
IMG 1408 169
IMG 1389
IMG 1395 169
IMG 1396 169
IMG 1391
IMG 1408 169

Relevante produkter:

169 Auqapro Multi Input Intelligent Process Analyzer

Thermo Fisher Aquapro Multi-Input process analyzer

Med AquaPro™ analyzeren fra Thermo Fisher Scientific får du en meget versatil, og tilmed kompakt multikanals løsning til overvågning af alle dine vandkvalitets parametre i samme instrument.

Insatech Medarbejdere Website HEKA
KONTAKT VORES EKSPERT

Henrik Kaagaard Hansen

Key Account Manager - Industry & Marine


Jylland & Fyn

Tlf: +45 2761 4518

Email: Henrik.hansen@insatech.com

Skriv til Henrik

Tilbage til toppen

Search