Logo

Vores serviceteam har gennemgået og valideret instrumenterne på Everdrup Kompressorstation

Et hovedelement i Baltic Pipe projektet er kompressorstationen lige uden for Everdrup på Sydøstsjælland. Kompressorstationen skal hæve gastrykket i rørene, så de store mængder af gas kan sendes tværs over Østersøen til Polen – og i byggeprocessen har vores serviceteam gennemgået og valideret stationens systemer og instrumenter.

Loop check udviklede sig til systematisk gennemgang 

I foråret 2022 blev vi kontaktet af Everdrup Kompressorstation, da de i forbindelse med opbygningen af stationen havde brug for hjælp til verificering af processen og til at sikre, at den stemte overens med tegningerne. Her indgik blandt andet verificering af de opsatte instrumenter (loop check). En opgave, der løbende udviklede sig til at indbefatte ”mechanical walk downs”, som består af en systematisk gennemgang af om hele byggeriets subsystemer er opsat og forbundet korrekt.

Verificering af tryk- og temperaturinstrumenter

Kort fortalt gik vores opgave ud på at verificere om tryk- og temperaturinstrumenterne viste samme værdier på selve instrumentet og i kontrolrummet. Det skete ved, at vores serviceteknikere satte et givent instrumentet i processen op til eksempelvis 50 grader, isatte en temperaturføler samtidig med, at en medarbejder tjekkede om det stemte overens med værdien på skærmen i kontrolrummet. Hertil blev det
tjekket om ledningerne var forbundet korrekt hele vejen ind til skærmen. Viste der sig uoverensstemmelse imellem de to værdier, undersøgte vores teknikere om instrumentet var indstillet forkert i enten processen eller kontrolrummet – og om ledningerne var forbundet forkert til en tavle/undertavle.

Vores serviceteknikeres kommunikationsudstyr gør det muligt at udføre en sådan opgave på trods af, at
udstyret er af et fabrikat vi ikke selv forhandler.

Serviceopgave på Everdrup Kompressorstation

Dokumentation i Dalux

Foruden verificeringen af installationen har vores serviceteknikeres opgave været at gennemgå og oplyse om fejl og mangler løbende samt dokumentation heraf i Dalux. Dalux er et program/app, der anvendes i større byggeprojekter til registrering, dokumentation og samling af fejl og mangler. Vores løbende registrering har betydet, at stationen undervejs har kunne rette henvendelse til entreprenøren om udbedringer inden deres endelige overtagelse af projektet. I de tilfælde, hvor det var muligt, har vores serviceteknikere selvfølgelig selv løbende rettet fejlindstillingerne på instrumenterne.

Vi blev valgt til projektet på grund af vores erfaring inden for procesindustrien, kalibreringer og instrumentering. En viden, der betyder, at vi ved hvad processen kræver og derfor kan påbegynde ovenstående serviceopgaver fra dag 1. Vores indsigt gør os desuden i stand til hjælpe med overleveringen fra hovedleverandørerne til kunden. Vores gennemgang og rådgivning har betydet, at Everdrup Kompressorstation ved, at de har fået det de har købt, at fejl og mangler er identificeret, dokumenteret og udbedret undervejs – og, at kompressorstationen derfor hurtigere kan komme i drift og projektet ikke forsinkes.

Om vores samarbejde fortæller Jan Petri, E/I Supervisor hos Energinet – Everdrup Kompressorstation:

Vi har altid en fornemmelse af, at opgaverne ikke kan være for komplekse. Samtidig er de ikke bange for at spørge mere end en gang, så der ikke opstår misforståelser. Selv under et til tider højt arbejdspres bevarer Insatechs teknikere altid en god tone og et godt humør.

Det er tilfredsstillende, at uanset om det er instrument- eller elektriske opgaver, så har Insatech kvalitet for øje og er altid løsningsorienterede.

1-3 af vores serviceteknikere har arbejdet på projektet i knap ét år.

Vi takker Everdrup Kompressorstation for samarbejdet!

ServiceDesk


Mandag - torsdag:
08:00 - 16:00
Fredag:
08:00 - 14:00
Lørdag - søndag:
Lukket

Telefon
+45 7060 6095

Email
service@insatech.com

Ring til vores ServiceDesk, hvis du gerne vil bestille eller har spørgsmål omkring service og kalibrering.
Tilbage til toppen

Search