Logo

På Maskinmesterskolen i Aarhus stræber de sig altid på at give deres elever den bedst mulige uddannelse, og derfor forbereder de også eleverne på de udfordringer, de kan støde på efter endt uddannelse, uanset om de ender i et job på land eller til vands.

Som en del af denne målsætning har vi leveret udstyr til Aarhus Maskinmesterskoles testlaboratorier, så de studerende kan lære at arbejde hands-on med udstyret og lære vigtigheden af faktorer som kvalitet af smøreolie og brændselsolie i løbet af deres uddannelse.  I samarbejde med underviserne har vores produktspecialister udført tests ved hjælp af DIGI+ testkittet fra Parker, herunder:

  • Vand i olie
  • Basisnummer (BN)
  • Viskositet

Nyt flammepunktstestudstyr 

Eleverne bliver for eksempelvis undervist i, at smøreolie skal have en bestemt BN-værdi (Base Number) for at sikre korrekt smøring. I de tilfælde, hvor forbrændingen er forkert i motoren, er der risiko for øget syreophobning i smøreolien, hvilket resulterer i en forhøjet BN-værdi. Dette indikerer igen et fald i smøreoliens ydeevne.

Derudover modtager Aarhus Maskinmesterskole inden længe sit nye flammepunktstestudstyr, som også bliver en del af undervisningsmaterialet. Dette udstyr bruges til at bestemme flammepunkterne for brændstoffer og kan også bruges til at detektere brændstoffortynding. Ligesom med test af BN-værdierne kan eleverne måle brændstoffets flammepunkt, som indikerer om brændstoffet er korrekt sammensat og opfylder den ønskede kvalitet.

Bedre forståelse af smøreolie og ballastvand kvalitet

Derudover har vi drøftet mulighederne for at give eleverne en endnu bedre forståelse for kvaliteten af smøreolie og ballastvand. Til denne opgave kan vi stille udstyr til rådighed til at måle indholdet af magnetisk jern i olie og fedt samt sikre, at ballastvand lever op til de gældende drifts- og myndighedskrav. Det kan være en anden metode til at udvide de studerendes viden, da de hermed får indsigt i de praktiske aspekter af alle de teorier, de lærer, samtidig med, at eleverne får virkelige erfaringer og en forståelse for, hvordan vi i industrien sikrer kvalitet og overholdelse af lovkrav med udstyr.  

Vi vil gerne takke Aarhus Maskinmesterskole for samarbejdet, og vi ser frem til at møde og samarbejde med de studerende i fremtiden.

IMG 0921
IMG 0922
IMG 0923
IMG 0925
IMG 0921
IMG 0922
IMG 0923
IMG 0925
Insatech Medarbejdere Website HEKA
Henrik Kaagaard Hansen

Key Account Manager - Industry & Marine


Jylland & Fyn

Tlf: +45 2761 4518

Email: Henrik.hansen@insatech.com

Skriv til Henrik

Relevant products:

Digi Plus Test Kits

DIGI Plus Test Kits

A complete, economic, oil analysis kit used for measuring and monitoring the water in oil content for industry, marine and offshore equipment, with the ability to test on-site and enable you to conduct oil analysis quickly and easily. Tests use EasySHIP Non-Hazardous reagents.

Flash Point Tester From Parker

Flash Point Tester

A uniquely designed flash point tester for the determination of flash points of fuel, its an automated closed cup instrument using a small sample size and 1 or 2 minute standard test time. Range: 0...300°C

Tilbage til toppen

Search