Service/Kursus - pH måling

Kursus - pH måling


I løbet af pH kurset vil vi gennemgå grundlæggende teori samt hvad du kan bruge en pH måling til i din proces. Ligeledes vil vi gennemgå den fysiske opbygning af måleelektroder og hvilken en nøjagtighed, vi kan forvente. Vi giver også et indblik i hvordan vi kalibrerer og justerer måleudstyret. Afslutningsvis kigger vi på korrekt montage af udstyret og fejlsøgning.

 • Grundlæggende viden om pH
  I denne sektion gennemgår vi grundlæggende pH teori med fokus på hvordan en pH elektrode virker, vi kigger ligeledes på hvornår og hvorfor du skal temperaturkompensere.

 • Hvorfor måler man pH?
  Vi gennemgår hvad man kan bruge pH måling til og giver eksempler på i hvilke delprocesser og hvor man bør have styr på sin pH. Vi kommer også ind på hvilke erfaringer du selv har med pH måling. 

 • Opbygning af elektroder og elektrodevalg
  Vi tager udgangspunkt i pH elektrodens fysiske opbygning og tager et kig på hvad måle- og referenceelektroden består af. Vi kigger også på hvilke elektroder du kan vælge i forskellige målesituationer.

 • Kalibrering og justering
  Vi undersøger hvorfor det er vigtigt at kalibrere/justere. Derudover får du et indblik i hvilke standarder/referencer der findes på markedet og hvilke, der er fornuftige at bruge til kalibrering.
 • Montage og fejlsøgning
  Kurset vil også komme ind på hvordan du monterer dit permanente eller ikke-permanente udstyr korrekt, hvilke problemstillinger der kan opstå, samt typiske fejl der begås i processen. 

Mål

Igennem kurset vil du få kendskab til teorien bag pH måling og du vil vide hvilke elementer, der kan påvirke din måling. Du får forståelse af hvordan man bruger pH måling i processen og hvilke elektroder du skal bruge i forskellige situationer. Du får et kendskab til hvorfor og hvordan du kan kalibrere dit måleudstyr samt vide hvilken opløsning du bør bruge til dette. Du får ligeledes et overblik over hvordan du monterer dit måleudstyr så du undgår fejlmålinger og du får et indblik i hvordan du kan fejlsøge udstyret hvis noget er galt. 

Målgruppe

Måling af pH bruges bl.a. til kontrol, optimering og kvalitet. Derfor kan dette kursus være relevant for dig, hvis du f.eks. arbejder med: 
 • Kedelvand 
 • Miljømålinger
 • Produktions optimering f.eks. fermentering

Det praktiske

Kurset er inklusiv fuld forplejning herunder morgenmad, frokost og eftermiddagskaffe samt snacks, te, kaffe og vand. Du får selvfølgelig udleveret kursusmateriale og et certifikat for deltagelse på kurset.

Dato: Skriv dig op allerede nu til det næste kursus!
Tid: 08:30 - 16:00
Sted: Insatech A/S, Næstvedvej 73C, 4720 Præstø
Pris: 3.000,- ekskl. moms (DKK)
(2.500 per person ved 2 personer)

Tilmelding

Der er plads til 12 personer på kurset og det vil blive gennemført ved mindst 6 tilmeldinger. Tilmeldingen sker efter først til mølle princippet, da der ofte er mange tilmeldinger. Prisen for pH-kurset er DKK. 3.000 ekskl. moms (2.500 pr./ pers. ved 2 personer). Vi gør opmærksom på at tilmelding til kurset er bindende. 


Du kan blive skrevet op eller tilmelde dig ved at skrive eller ringe til:

Annette Henriksen
ahe@insatech.com
2761 4528


Tilpassede kurser præcis til dine behov

Hvis ikke dette kursus dækker dine behov har vi ofte afholdt kurser målrettet netop dig og din virksomhed. Vi har for eksempel afholdt kurser med fokus på instrumenter eller uddybende kurser om specifikke måleprincipper. Hvis du ønsker et tilpasset kursus er du altid velkommen til at skrive eller ringe, så tager vi en snak om dine behov.